Бившият нападател на Левски Валери Божинов намекна, че Ясен Петров е вариант да замени Петър Хубчев начело на сините. Тази версия упорито върви в последните няколко дни. Тимът се представя слабо в шампионата през пролетта и все още няма победа. "

Човекът, който стои на скамейката - г-н Хубчев, да ме извинява, но да си направи равносметка, феновете правят всичко възможно, събират пари, а той какво върши? По този начин кара привържениците да не идват на стадиона. Да бъде мъжкар, а не страхливец. Да поеме отговорност, да излезе и да каже: "Да, аз съм виновният. Отборът не играе заради мен, футболистите не играят, защото не мога да ги подредя правилно". Той ме изгони от Левски, но и него ще го изгонят. Ако продължава така, трябва да каже: "Аз бях дотук, каквото можах, направих. Да идва следващият". И то следващият, който чувам, че ще дойде, със сигурност ще направи много повече от това, което е свършил досега Хубчев. Аз чувам.

Павката Колев и Ивайло Петков знаят за какво става въпрос. Нека те да го кажат. Те ще го кажат... Този човек беше в Левски. Отборът под негово ръководство игра в Лига Европа. Симпатичен е, италианец (б.р. - на Ясен Петров прякорът е Пловдивския Джанини и визира именно него), готин е. И работи в огнището на коронавируса (б.р. - в Китай, където за последно бе Петров)", каза Божинов пред Дарик радио, цитиран от "Тема спорт".

Само след минути изпълнителният директор на Левски Павел Колев реагира: "Не сме преговаряли с друг треньор, още по-малко с Ясен Петров. Поздрави на Божинката", каза той. Шефът на сините обаче отричаше упорито през миналата пролет, че Петър Хубчев ще поеме Левски. "Нула процента е вероятността Хубчев да смени Дерменджиев", каза тогава Колев. Но в крайна сметка това стана факт.