Легендата на Левски Николай Илиев смята, че продължаващата неяснота около това, което ще се случи с акциите на клуба, ще бъде голям проблем за „сините“.

Както е известно, малко над 86% от дяловете са притежание на Георги Попов, който заедно с боса Васил Божков е с повдигнати обвинения от прокуратурата ни.

Сега държавата иска екстрадицията им от ОАЕ. Наред с това бизнесът на генералният спонсор на Левски бе спрян, a финансирането - прекратено.

„Винаги съм бил оптимист за Левски, ако се наложи публиката да спасява клуба и да помага. Това виждаме и сега“, заяви Илиев пред „Тема спорт“.

"В момента, ако акциите стоят у г-н Божков и той не ги дава, е проблем за тези, които ще искат да инвестират и спонсорират Левски. Така че трябва да се намери сериозно решение и тук може би и държавата ще трябва да помага. Хубавото е, че „сините“ продължават да изплащат задълженията си към НАП и се надявам нещата лека-полека да се оправят. Защото все още е много сериозно положението в Левски с това безпаричие и финансови проблеми. Преди дни излезе заглавие, че съм казал, че Левски ще фалира. Никога не съм заявявал това. Споделих само, че клубът е в изключително трудно положение и се надявам по-бързо да излезе от него. Всички благодарим на публиката за това, което направи и ще продължи да върши, но не смятам, че може да е достатъчно това. Още повече на фона на парите, отделяни допреди това от собствениците", допълни той.

Легендарният защитник бе и председател на Управителния съвет на клуба по времето, когато начело на него бяха Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.