Австрийският вестник “Кронен Цайтунг” официализира логичен факт, свързан с “Левски”. Изданието съобщи, че “сините” няма да се възползват от опцията за покупка в договора за преотстъпване на нападателя Дени Алар, пише "24 часа".

Той ще се завърне през лятото в “Рапид”. 30-годишният Алар има контракт с виенчани до лятото на 2022-а. Австриецът с хърватски корени пристигна в “Левски” под наем преди настоящия сезон. В първенството той записа 20 мача с 2 гола. Разписа се по веднъж и в турнира за купата и квалификациите за влизане в Лига Европа.

Пред “Кронен Цайтунг” обяснява, че със съотборниците си в “Левски” е минал през тест за коронавирус, а от тази седмица започват общите тренировки. От “Герена” пък обявиха кога “сините” ще изиграят първия си мач в условията на разпространение на коронавирус.

Контролната среща с “Витоша” (Бистрица) ще се състои на 29 май, петък, от 18,00 ч. Проверката ще се играе на стадион “Георги Аспарухов”.

На срещата няма да бъдат допускани представители на медиите заради изискването за спазване на противоепидемичните мерки. Това, естествено, важи и за фенове.

Първият официален мач на “Левски” е на 5 юни срещу “Лудогорец”. Дербито между втория и първия във временното класиране е от 21 ч.

“Сините” фенове отново ще купуват виртуални билети, за да подпомогнат финансово клуба. Левскарите вече веднъж напазаруваха 11 хил. билета за несъстоял се мач с “Лудогорец” през март, а миналата седмица стигнаха до 22 хил. пропуска по повод 106-ия рожден ден на отбора.