Специална комисия ще бъде създадена по казуса Литекс, а неин председател е вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.

Планирано е да бъде от 9 члена, като сред тях трябва да има експерти от Министерството на спорта, от БОК, от Асоциацията на Българските футболисти, от Професионалната, от Аматьорската лига.

Днес изпълнителният комитет на БФС се събра за последно през тази година, като това не се беше случвало от 22-и юни, а президентът на централата Борислав Михайлов призна, че е било доста тежко заседание.

След напускането на терена на Литекс по време на мача от 20-ия кръг с Левски, две комисии- Дисциплинарна и Апелативна решиха и съответно потвърдиха изваждането на оранжевите от "А" група. Членът на изпълкома Гриша Ганчев обаче е внесъл молба да се преразгледат тези решения, като е изтъкнал и аргументи в тази насока. Тази молба е предизвикала задълбочена дискусия, в резултат на която е създадена и въпросната комисия.

9-имата начело с Касабов имат една седмица да формират становище по казуса, което пък ще бъде обсъдено веднага след началото на новата 2016-а година.

Беше приет и бюджет за 2016 година, който е в размер на 11,311 милиона лева. Заложени са приходи от спонсори, от продажба на билети, от усвояване на средства от ФИФА и УЕФА по различни програми. Отчетено е, че намаляват приходите от спонсори.

В началото на следващата година ще бъде открит и Националният футболен център Бояна, който освен административна сграда, ще разполага с три терена и легова база. Очакванията са това да облекчи бюджета на БФС, тъй като там ще се провеждат и лагерите на националния отбор, заради което отпада и перото с ангажиране на хотели.

198 събития само на родна територия са заложени в новия календар на БФС за следващата година, а 57 са международните, като общата бройка от 250 събития не може да бъде достигната от нито една федерация в страната, отбелязаха от БФС.

Приети са по препоръка на комисии и Зонални съвети и 22 нови клубове за временни членове на съюза. Остава финансирането от страна на БФС на отбора на играчите без договори, което е съвместен проект с Асоциацията на българските футболисти, тъй като е доказано успешен.

Четете тук всички новини за казуса "Литекс"!