Ливърпул официално привлече в редиците си бранителя на Севиля Алберто Морено, а новината бе потвърдена от сайта на "Червените".

Още преди няколко дни се знаеше, че защитникът е сигурен за "Анфийлд", но снощи неговият трансфер бе финализиран и той подписа дългосрочен контракт с отбора.

Не се оповестяват повече детайли около сделката с испанеца. 

Според неофициални информации от Ливърпул са се бръкнали с 12 милиона паунда за неговото привличане.

Испанецът е и осмото ново попълнение на тима за този летен трансферен прозорец. 

Морено се очертава да направи официалния си дебют за отбора във втория кръг на Висшата лига, когато "Мърсисайдци" ще се изправят срещу Манчестър Сити.

22-годишният ляв бек до момента е играл единствено за Севиля, като има и 3 мача за родината си Испания от миналата година до момента.

"Моето мнение е, че Ливърпул е най-силният английски отбор и не можех да пропусна възможността да играя тук. Говорих с Чаби Алонсо, Пепе Рейна и Алваро Арбелоа преди да дойда в тима и те ми казаха, че това е един грандиозен отбор, чийто фенове го подкрепят по много специален начин", заяви новото попълнение пред официалния сайт на отбора.

"Всички те ми казаха, че мога да израсна на "Анфийлд" като футболист, тъй като това е много голям отбор Много съм щастлив, че ставам част от Ливърпул. Надявам се да дам най-доброто от себе си и да помогна на тима" добави той.