Ливърпул удари Астън Вила с 2:0 като гост в среща от 22-ия кръг на английската Висша лига, играна на стадион "Вила парк" в Бирмингам.

Двата тима изиграха вълнуващо първо полувреме, в средата на което "мърсисайдци" откриха резултата. Хендерсън намери Борини с меко подаване и нападателят реализира ефектно от въздуха с удар от бойните изкуства.

През втората част домакините се активизираха и дори осъществиха силен натиск, но Миньоле и защитата пред него се справиха с дружни усилия. Десетина минути преди края Рики Ламбърт удвои аванса на своите с плътен диагонален шут.

Ливърпул е седми в класирането с актив от 35 точки. Астън Вила има 22 пункта и се намира на три точки от зоната на изпадащите.


Гостите натиснаха след първия съдийски сигнал и острото центриране отляво на Морено доведе до корнер, след изпълнението на който Коутиньо стреля ефектно от въздуха, но покрай десния страничен стълб. Бирмингам отвърна с неточен удар с глава на Бейкър след центрирането на Агбонлахор.

Бе изминал четвърт час игра, когато Бентеке засече с глава центрирането отдясно, но прати топката право в ръцете на заелия добра позиция Миньоле. Атаките в двете половина се редуваха, но липсваха чистите голови възможности.

Ливърпул спретна добра акция през центъра и Морено беше изведен на добра позиция. Той вкара топката в мрежата с мощен изстрел с левия крак, но съдийската бригада правилно маркира засадата при подаването към испанеца.

Малко след това Морено пусна страхотен пас зад гърба на защитата към Стърлинг, но една крачка не стигна на англичанина, за да овладее и да остане на празна врата.

В 24-тата минута Ливърпул откри резултата. Джордан Хендерсън центрира отдясно към границата на малкия пеналт, където Фабио Борини засече от движение с десния крак от сравнително неудобна позиция, но прати кълбото в мрежата.

Бе изминал половин час игра, когато Коутиньо отправи удар с глава, но вратарят на домакините не бе затруднен. След това Стърлинг бе изведен на добра позиция, но отново Гузан се оказа последна преграда.

В заключителната част на първото полувреме Астън Вила упражни натиск. Санчес отправи въртелив удар, който обърка Миньоле, но стражът все пак улови. После Клевърли беше изведен на отлична позиция отляво, но стреля над вратата.

След подновяването на играта пред Борини се откри добра ситуация, но Бейкър се намеси и изчисти в корнер. При изпълнението му Шкъртел отклони с глава към Борини, чийто удар бе спасен с върха на пръстите от Гузан, а после топката се отби в страничната греда.

Домакините всячески се опитваха да стигнат до наказателното поле на съперника и след час игра Бентеке пробва рефлекса на Миньоле, но вратарят внимаваше. На отсрещната врата Борини стреля от движение с левия крак, но без никакъв успех.

В средата на второто полувреме влезлият като резерва Карлес Хил засече от движение, но спечели само корнер. В следващите няколко минути пред Бентеке се откриха три добри възможности. Той първо беше отказан от Миньоле, след това не си спря добре, а после ножичния удар на тарана мина встрани от целта.

"Мърсисайдци" отговориха чак четвърт час преди края, когато Ламбърт подаде към Стърлинг, но неговият удар от въздуха не застраши съперника. После Ламбърт пробва прострелно центриране, но Гузан се намеси.

В 79-тата минута Лукас лЛейва отправи плътен фалцов удар от двайсетина метра, но Гузан изби насочената към долния му ляв ъгъл топка. При изпълнението на корнера домакините овладяха, но загубиха топката и тя попадна у Ламбърт. Влезлият по-рано като резерва нападател заложи на силен диагонален удар в близост до границата на наказателното поле и удвои аванса на своите.

В заключителната част на срещата Емре Джан пробва далечен удар, но не успя да уцели вратата на противника. Вила получи право да изпълни пряк свободен удар и Хътън засече с глава, но стреля високо.

Айб се опита да намери Коутиньо в добавеното време на срещата, но подаването на първия бе твърде силно и опасността отмина.


Астън Вила - Ливърпул  0:2

0:1  Фабио Борини - 24'

0:2  Рики Ламбърт - 79'

 

Астън Вила: Гузан, Бейкър, Сисоко, Окоре, Хътън, Санчес, Клевърли (Вайман - 59'), Уестууд (Хил - 59'), Делф, Агбонлахор, Бентеке

Ливърпул: Миньоле, Шкъртел, Сако, Джан, Морено (Енрике - 71'), Лейва, Хендерсън, Коутиньо, Маркович, Стърлинг (Айб - 85'), Борини (Ламбърт - 71')