Лацио ще пробва да спаси от мъките му в Ливърпул италианския нападател Фабио Борини. Бързакът не успя да се наложи на „Анфийлд“, въпреки голямото си желание. По-рано през лятото вариант за трансфер при „орлите“ беше и друг нападател на англичаните – Марио Балотели.

Лацио започна сезона със загуба от Ювентус с 0:2 за Суперкупата на Италия, а след мача се разбра, че един от най-перспективните играчи на тима Кейта Балде е поискал да напусне. Юношата на Барселона бил разочарован от статута си на резерва.

Според „Тутомеркато“ ако младокът бъде продаде, Борини ще стане приоритет за негов заместник. Италианецът може да играе и на крилото, и като централен нападател, където ще се конкурира с ветерана Мирослав Клозе и Филип Джорджевич.

Бившият младежки национал на Италия има известен опит в Серия А, където игра с екипите на Парма и Рома, като в 27 мача вкара 11 гола.

Борини, който попадаше и в плановете на Интер, премина в Ливърпул през 2012 година и изкара сезон 2013/2014 под наем в Съндерланд, където вкара 10 гола в 40 мача.