Крилото на Ливърпул Джордън Айб е отхвърлил предложението да играе за Нигерия и е предпочел да носи цветовете на Англия, заяви селекционерът "суперорлите" Сънди Олисех.

19-годишният Айб има мачове за националните отбори на Англия до 18, 19, 20 и 21 години, но има право да играе за Нигерия на ниво мъже, тъй като баща му е от африканската страна.

"Семейството на Джордън Айб се свърза с мен и ми каза, че Джордън очаква повиквателна за националния отбор на Англия. Приемам решението му и му пожелавам всичко най-добро", каза Олисех.

Треньорът на "Супер орлите" бе в Ливърпул през миналия месец, за да разговаря с Айб относно евентуалното му бъдеще в националния отбор на Нигерия.

Преди дни мениджърът на Англия Рой Ходжсън също сподели, че следи изявите на младежа и е напълно възможно да го повика за квалификациите с Естония и Литва през следващия месец, които са без значение за англичаните, тъй като те вече се класираха за европейското първенство.

Ливърпул привлече Айб през 2012 година от четвъртодивизионния Уикъмб. Той дебютира за мърсисайдци през 2013 година, а през този сезон записа участия във всичките 5 мача на клуба от началото на сезона.