Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска в игра защитника Жоел Матип, но рискува наказание от ФИФА заради казуса с националния отбор на Камерун.

Бранителят отказа повиквателна за турнира за Купата на африканските нации, което според правилника го спира за клубния му отбор. По тази причина Матип бе изваден от състава за дербито с Манчестър Юнайтед (1:1) буквално час преди срещата.

"Ще го имам предвид за утрешния мач, но все още не съм сигурен дали ще мога да го използвам", коментира случая Клоп на пресконференцията преди преиграването с Плимут утре вечер от третия кръг на ФА Къп.

Според информациите от Нион решение по проблема от ФИФА се очаква в петък. Клоп обаче иска Матип в игра още утре, но рискува санкция от световната футболна централа.

Позицията на "Анфийлд" е, че счита играча за отказал се от националния, тъй като не е бил част от отбора 15 месеца. Ако решението е на страната на камерунската асоциация, Матип може да пропусне 7-8 мача, при положение, че Камерун се добере до финал.

"Сигурни сме, че като клуб не сме направили нищо лошо. Самият Матип също няма никаква вина. Не сме единственият клуб в това положение, същото е с Шалке, с Уест Бромич, с вратаря на Аякс", жалва се Клопо.

Преди две години Диафра Сако отказа да играе на африканската купа за Сенегал. Въпреки че нямаше право, Уест Хям го използва в мач за ФА Къп, заради което бе глобен със 100 000 швейцарски франка (81 000 паунда).