Полузащитникът на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум вярва, че отборът му има сили и може да си осигури участие във Шампионската лига с добри резултати в оставащите 11 мача до края на сезона.

Петте загуби на Ливърпул през сезона са все от отбори от долната част на класирането, което означава, че тимът се нуждае от повече постоянство.

"Дали пораженията и изоставането от първото място са резултат от напрежението? Всеки има по-голямо напрежение в по-големите мачове, отколкото в по-малките, така че от тази гледна точка ние сме издържали натиска в завързаните срещи. Ние трябва да играем така, че да сме сигурни, че ще останем в топ 4 в края на първенството. Винаги е възможно да не спечелиш, но трябва да се вложиш изцяло и каквото стане", заяви 26-годишният холандец.

Ливърпул не играе в европейските клубни турнири в последните два сезона, но победата с 3:1 над Арсенал тимът задмина прекия си съперник и води с 2 точки. Артилеристите се сринаха на 5-о място, само на точка от Манчестър Юнайтед. В неделя Ливърпул приема 12-ия в класирането Бърнли, а след това гостува на Манчестър Сити на 19-и март.