Ливърпул направи обрат срещу Бърнли и постигна победа с 2:1 на своя "Анфийлд" в среща от 28-ия кръг на Висшата лига.

След успеха си момчетата на Юрген Клоп заемат 4-ото място в класирането с актив от 55 точки. 

Барнс откри за гостите в 7-ата минута, а в продължението на първото полувреме Вайналдум изравни. Победният гол за домакините бе дело на Джан в 60-ата минута.

Това е 9-ата поредна загуба на Бърнли като гост на "Анфийлд".

Все пак обаче тимът вкара за сефте при гостуване на този противник от над 40 години насам. 

Не може да не се отбележи, че днес нищо в играта на домакините не се получаваше и това бе една от "грозните" победи, които понякога Клоп иска да вижда. 


Срещата започна по доста шокиращ начин за домакините и още в 7-ата минутаа Барнс откри резултата в полза на гостуващия тим. Лоутън го намери с феноменален пас непокрит на далечната греда и за голмайстора не остана нищо друго освен да чукне топката в опразнения ъгъл и да даде аванс на тима си в резултата.

Няколко минути след това Ориги имаше шанс да изравни. Той бе на задната греда при едно подаване на Мане, но сантиметри не му достигнаха да засече кълбото и да го вкара във вратата.

През следващите минути играта на домакините изобщо не се получаваше, а Барнс стигна до още един голов шанс за Бърнли. В 22-ата минута той отправи страхотен удар, който премина встрани вратата.

Домакините се опитваха да поемат контрола над противника си през следващите минути и да стигнат до изравнителен гол, но замисълът им не се получаваше изобщо.

В 42-ата минута Ориги бе близо до това да засече едно хубаво центриране на далечната греда, но в крайна сметка не успя да срещне топката.

В продължението на първото полувреме Вайналдум вкара изравнителен гол с тупалка от точката за изпълнение на дузпата.

Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него все пак не се стигна до кой знае какви интересни ситуации. 

В 60-ата минута Джан направи обрата в срещата пълен, след като с прекрасен удар извън наказателното поле препарира противниковия страж и даде аванс на тима си. 

Малко след това Клаван се намеси решаващо след опит на Барнс да изравни и в крайна сметка предотврати сериозна опасност. 

Темпото на игра през следващите минути драстично поспадна и интересни ситуации пред двете врати така и нямаше. 

Малко преди края Мане имаше страхотен шанс да убие напълно интригата, но ударът му не бе от най-прецизните, а в 92-ата минута Лоутън можеше да изравни, но прати топката над вратата.

ЛИВЪРПУЛ - БЪРНЛИ 2:1
0:1 Барнс 7
1;1 Вайналдум 45+
2:1 Джан 60

Ливърпул: Миньоле, Клаван, Клайн, Матип, Милнър, Вайналдум, Лалана, Коутиньо (59 - Уудбърн), Джан, Мане, Ориги

Бърнли: Хийтън, Уорд, Лоутън, Мий, Кийн, Бартън, Арфилд, Бойд, Хендрик, Барнс, Грей