Бразилският нападател Малкълм беше поставен в трансферните планове на Ливърпул от собствения му треньор в Бордо - Жослен Гурвенек. Той заяви, че има голям интерес към голмайстора на жирондинците и всеки ден може да бъде неговият последен в клуба, но се надява той да остане. Гурвенек обаче подчерта, че "когато Ливърпул те иска, просто отиваш".

"Не мога да отрека, че е следен от други клубове. За него всеки ден в Бордо може да бъде последен. Да, той е изцяло отдаден на клуба, но се случва същото, каквото видяхме през лятото. Не бих казал, че е разсеян и това ще бъде прекалено. Той е концентриран, но си задава въпроса какво е най-добро за бъдещето му. В това обаче има логика", каза той.

"Докато той вкарва и подава за голове, аз нямам проблеми с него. Аз съм треньор и искам да имам Малкълм в състава си, защото той помага много. Когато обаче Ливърпул те покани да бъдеш в клуба още утре, ти трябва да заминеш. Има обаче един човек, който трябва да вземе крайното решение и това е мажоритарният собственик. Това е правилото във футбола", добави старши треньорът на жирондинците.

Въпреки думите на Жослен Гурвенек, водещата печатна медия в Ливърпул - Ливърпул Ехо, подложи под сериозно съмнение трансфера.

"Не се очаква Ливърпул да прави трансферни ходове през януари, след като пропадна идеята привличането на Наби Кейта от РБ Лайпциг да бъде ускорено. Има вариант за Тома Лемар, но той най-вероятно ще дойде през лятото. Монако обаче продължава да иска твърде много за него", пишат редакторите на вестника.