Ливърпул е на крачка от 1/4-финалите на Шампионската лига, след като постигна успех с 5:0 при визитата си на Порто на "Драгао".

Това стана в първата среща от 1/8-финалите на турнира на богатите в която "мърсисайдци" бяха гости, но се представиха изключително успешно.

Мане, който се отчете с хеттрик, откри резултата в 25-ата минута, а пет минути след това Салах удвои. Мане вкара втория си гол в мача, в 53-ата минута и така направи преднината на отбора си класическа.

За 4:0 точен бе Фирмино в 70-ата минута, а Мане оформи хеттрика си и крайния резултат в 85-ата минута..

Реваншът е на 6-и март на "Анфийлд". 


Домакините започнаха добре мача и още в 10-ата минута стигнаха до добър голов шанс, но ударът на Отавиньо премина на сантиметри над напречната греда.

"Червените" отговориха почти мигновенно и само три минути по-късно Арнолд стреля много опасно, но ударът му премина доста покрай вратата.

Постепенно "мърсисайдци" опитваха да поемат инициативата в мача и така стигнаха до гол в перфектния момент.

В 25-ата минута Вайналдум опита да стреля, но ударът му бе блокиран от противников бранител. Топката обаче се върна в него и той видя непокрития Мане, а африканецът от своя страна отправи хубав удар и вкара топката в мрежата.

Пет минути след това гостите стигнаха и до второ попадение, което бе дело на Салах.

След удар на Милнър, топката се отби в гредата и попадна в краката на египетския национал, който елегантно прехвърли вратаря. 

До почивката нямаше нищо кой знае колко интересно, а домакините не успяваха да се съвземат от шока след двата гола, които получиха. 

Все пак в самия край на полувремето Тикиньо можеше да намали, но ударът му профуча покрай гредата. 

Второто полувреме започна фантастично за гостите и те стигнаха и до трети гол в 53-ата минута.

Салах изведе Фирмино сам срещу вратаря, но ударът на кариоката бе избит от стража и топката попадна в Мане, който я довкара в мрежата.

Десетина минути след това гостите бяха близо до четвърти гол, но Фирмино с акробатичен удар не успя да вкара топката във вратата, макар че бе на добра позиция.

Все пак кариоката се разписа в 70-ата минута, след като Милнър го намери на точката на дузпата и без проблеми успя да вкара топката в противниковата врата.

В 85-ата минута Мане с впечатляващ удар от дъгата оформи хеттрика си и крайния резултат.

До самия край нямаше повече голове и резултатът се запази. 

ПОРТО - ЛИВЪРПУЛ 0:5
0:1 Мане 25
0:2 Салах 30
0:3 Мане 53
0:4 Фирмино 70
0:5 Мане 85

ПОРТО: Са, Перейра, Маркано, Рейес, Телес, Ерера, Оливейра, Брахими (62 - Уорис), Марега, Отавиньо (46 - Корона), Тикиньо

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън (75 - Матип), Милнър, Мане, Фирмино, Салах