Нападателят на Ливърпул Мохамд Салах смята, че причината за голямата му резултатност са тактическите наставления на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп.

"Благодарение на нашия мениджър аз започнах да играя по-близо до противниковата врата - по-близо, отколкото във всеки един отбор, в който бях. Ето защо аз винаги се оказвах на правилното място и имах възможност да вкарам.

Нещо повече, мениджърът винаги ми говори, че трябва да оставам близо до вратата по време на тренировките. Точно това правя по време на заниманията и всички работим над това.

Няма как да вкараш 10 гола от 10 удара. Това е невъзможно и знам, че изпускам положения, при това много добри. Но се старая да се подобрявам и да намаля своя брак.

Постоянно разглеждам и изучавам слабите си места и се опитвам да ги подобря след това, старая се да вкарвам по различен начин. Мениджърът много ми помага в това отношение, освен това аз упорито се занимавам сам след тренировките", каза Салах.

Египтянинът имаше нужда от само 36 мача, за да достигне рубежа от 30 гола. Любопитното е, че Салах пристигна от Рома като крило.