Крилото на Ливърпул и националния отбор на Египет Мохамед Салах е футболистът, който е повишил най-много трансферната си стойност в рамките на последните шест месеца. Салах е бил на върха и през септември, но цената му е била друга.

Най-голям прогрес е регистрирал младият френски нападател Килиан Мбапе, който през лятото мина от Монако в Пари Сен Жермен. Стойността на футболистите, движенията на техните финансови оценки се правят на базата на независим алгоритъм на статистическия институт CIES Football Observatory.

Салах в момента е оценен на 162.8 милиона евро, като през септември е бил оценен на 88.1 или скок със 74.7 милиона. Второто място изненадващо е за Едерсон Мораеш от Манчестър Сити, чиято оценка в момента е 98.7 милиона, но скокът му е същият като на Салах. Трети е друг играч на Манчестър сити - Лерой Сане, чиято трансферна стойност в момента е 151.2 милиона евро или скок с 63.0 милиона.

Следват Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) с цена 188.5 милиона и движение нагоре от 54.7 милиона. Топ 5 се допълва от Габриел Жезус (Манчестър сити) със 105.1 милиона евро цена или повишаване с 53.1 милиона.