Голаджията на Ливърпул Мохамед Салах може да сложи край на доминацията на петкратните победители Кристиано Роналдо и Лионел Меси в борбата за Златната топка и да я спечели. На това мнение е бившият футболист на мърсисайдци Хари Кюъл.

Египтянинът е под пара този сезон и вече има цели 36 гола на сметката си във всички турнири, водейки убедително и в борбата за Златната обувка с 28 шампионатни попадения.

"Салах прави феноменален сезон. Хората говорят за това, че ще стане играч на сезона във Висшата лига, но аз гледам по-мащабно. Ако той направи фантастично световно първенство, вкара няколко гола и играе добре, продължавайки в това темпо и следващия сезон, тогава защо да не спечели Златната топка за 2018 година", попита австралиецът пред talkSPORT.

"Той вкарва голове и не виждам причина да не е в позиция да спечели отличието. Притежава изумителни дрибльорски умения и защитниците се плашат от него. Да вярваш в себе си е част от играта."

"Ако посочиш футболист, който може да дриблира, очевидно най-добрият е Меси, който може да преминава покрай защитниците, но и Салах го може. Противниците не знаят какво да правят с него, защото той може всичко", добави Кюъл.