Ливърпул постигна очаквана победа над Борнемут, след като спечели с 3:0 на „Анфийлд” в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. 

Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино вкараха головете, като за египтянина това бе попадение №40 от началото на сезона. 

С успеха Ливърпул вече има 70 точки и продължава да бъде твърдо в Топ 4 с 10 точки пред Челси, макар и с мач повече. Черешките пък са с 38 точки и като цяло са сигурни в оцеляването си. 

Двубоят започна с пропуск на Салах, но не мина много време преди да падне гола, след като Мане откри още в 7-ата минута. Хендерсън центрира, а сенегалецът стреля опасно с глава. Бегович успя да избие, но при добавката футболистът на Ливърпул нямаше как да сбърка. Така той стана най-резултатният играч на Сенегал във Висшата лига, като изпревари Демба Ба със своя гол №44 в първенството. 

Трент Александър-Арнолд накара Бегович да спасява свободния му удар, а в средата на първата част Салах не бе точен, но като цяло домакините контролираха събитията на терена. Малко преди почивката Мане пропусна от добра позиция, но така или иначе Червените се чувстваха комфортно. 

След паузата ситуацията не се промени особено. Ливърпул опитваше да натиска и да търси нов гол, но Борнемут действаше солидно в отбрана. Удар на Ван Дайк премина над целта, а след това Салах вместо да подава реши да завършва сам и сбърка. 

В 69-ата минута обаче, голмайсторът на Ливърпул се разписа. Александър-Арнолд даде отлична топка в наказателното поле, където египтянина изпревари Бегович и с глава много технично го прехвърли. Това бе неговият 40-и гол за сезона и 30-и в първенството, с което стана 8-ият играч стигнал тази граница. 

Удар на Мане профуча покрай вратата малко след това, а и Фирмино пропусна да реализира при добра ситуация. Едва в 82-ата минута Борнемут стигна до добро положение, но Уилсън не намери далечния ъгъл. 

В 90-ата минута Роберто Фирмино оформи крайния резултат, след като получи в наказателното поле и с остър удар преодоля Бегович, пращайки топката в близкия ъгъл.  

Ливърпул – Борнемут 3:0
 
1:0 Мане 7
2:0 Салах 69
3:0 Фирмино 90
 
Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен (83 Клаван), Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино (91 Соланке), Мане (77 Милнър)
Борнемут: Бегович, Фрейзър, Френсис, С. Кук, Аке, Дениълс, Айб (58 Мусе), Л. Кук (73 Сърман), Гослинг, Кинг, Дефо (70 Уилсън)