Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах обяви, че иска да спечели Златната обувка за голмайстор на Висшата лига и да се докаже, след като не е получил шанс в Челси. 

Египтянинът има 30 гола в първенството до момента, с 4 повече от Хари Кейн, като до края на кампанията остават 4 кръга и изглежда сериозен фаворит за отличието. Той спокойно може да подобри рекорда на Алан Шиърър, Кристиано Роналдо и Луис Суарес по попадения за една кампания от 38 в историята на ВЛ, като за това е необходимо да намери целта само още два пъти. 

„Както виждате в последните мачове момчетата опитват да ми помогнат много, за да отбележа още голове, тъй като знаят, че целта ми е Златната обувка. Да, това е индивидуална награда, но така помагам и на отбора да печели точки. Начинът, по който играем е много добър, феновете са щастливи и мисля, че ще се радват, ако спечеля наградата” заяви Салах. 

„Наистина искам да спечеля отличието, но желанието ми е головете, които вкарвам, да помагат на отбора. Още когато изоставах от Кейн играех за останалите, не съм мислел за само собствената си представяне. Давам асистенции, създавам положения и все пак играя на крилото, което също не съм забравил. Сезонът е много добър и съм щастлив за клуба и феновете и съм доволен от представянето си” добави той.