Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не мисли за финала в Шампионската лига. Германецът заяви това на пресконференция преди първия мач от полуфиналите в турнира срещу италианския Рома.

"Наистина не обичам да говоря за спечелването на трофея, защото още дори не сме стигнали до мача за него. Сега трябва да говорим за мача с Рома, а не какво би станало, ако продължим. Но ние ще се опитаме да се класираме за финала", каза германският специалист.

"Хубавото е, че тук в Ливърпул не се налага да казвам на хората какво искам да видя. Те са виждали всичко и имат по-голям опит от мен в такива ситуации. Не знам дали могат да създадат по-специална атмосфера от тази, която имаше срещу Манчестър Сити, но ако могат, нека опитат. Сигурен съм, че феновете ни ще се справят перфектно", допълни Клоп.

Германецът призна, че е запознат добре с качествата на играчите на Рома и според него класирането на тима за полуфиналите не е никаква изненада.

"Ако трябва да бъда честен, гледам доста италиански футбол. Познавам Един Джеко още от времето, когато играеше в Германия и не съм изненадан от това, което той и съотборниците му правят. В техния отбор има много качество. Предимство за тях е, че в последния мач можеха да си позволят да направят седем или осем промени в състава. Всички играчи в отбора им са здрави, а освен това са и добри футболисти. Мисля, че и за тях, и за нас тези полуфинални мачове са нещо голяма", допълни Клоп.

Ливърпул приема Рома на "Анфийлд" във вторник, а реваншът е следващата сряда.