Звездата на Ливърпул Мохамед Салах призна, че няма да му бъде лесно да се изправи срещу бившия си тим, когато Червените срещнат Рома в полуфиналите на Шампионската лига. 

Египтянинът изкара два силни сезона за римските вълци преди да се присъедини към Ливърпул миналото лято и все още поддържа връзка с някои от бившите си съотборници. 

„Това ще бъде наистина много емоционален сблъсък. Всеки ден си говоря с момчетата от Рома, вчера например си говорих с Тоти. Няма да е лесно за мен. Обичам клуба, обичам града и зная, че те също ме обичат, така че наистина ще е трудно. Емоциите ще са много“ призна Салах. 

„Познавам ги добре. Играхме заедно 2 години. Те знаят моя стил, аз техния, така че в нито едно отношение няма да бъде лесен мач. Сега обаче трябва да приема, че това е реалността и да се върна след 8 месеца“ който бе избран за играч на сезона от колегите си, но твърди, че предпочита отборните отличия, вместо индивидуалните. 

„На 100 процента. Различно е. Да спечелим Шампионската лига би било невероятно за града и феновете ни по целия свят. Дори и дума не може да става за сравнение. Триумф в турнира е нещо огромно и невероятно, така че съм убеден, че ще дадем повече от 100%“.