Фен на Ливърпул е пострадал сериозно, след като е бил нападнат преди мача с Рома, съобщават медиите на Острова. Запалянкото на червените е на 53 години и е в критично състояние.

Инцидентът се е случил около 19:35 ч. местно време пред "Албърт пъб", в близост до стадиона. Смята се, че група фенове на Рома е причакала запалянковци на Ливърпул. 

Полицията в Мърсисайд е задържала двама души на 25 и 26 години, които са заподозрени като евентуални извършители, пише "Дневник". Те са обвинени в опит за убийство и ще бъдат разпитвани от детективи.

"Според очевидци жертвата е била ударена с колан, след което е паднала на земята. За момента знаем, че състоянието му е критично, но не можем да кажем нищо повече", съобщи началникът на полицията Пол Спейт.

Преди началото на мача имаше сблъсъци около стадион "Анфийлд", след като група от 80 италианци се озова много близо до мястото, където традиционно се събират фенове на Ливърпул. 

Кадри на BBC показаха как един мъж лежи безжинено на земята, вероятно след като е бил ударен. Според очевидци един от феновете на Рома дори е носил чук.

Общо броят на задържаните фенове на Рома е седем, като те са на възраст между 20 и 43 години. В някои са открити оръжия.