Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е уверен, че неговият отбор ще компенсира липсата на опит във финали на Шампионска лига с огромно желание и себераздаване в предстоящия мач за титлата в турнира срещу Реал Мадрид.

Ливърпул е на финал в турнира за първи път от 2007 година, докато Реал ще търси победа в четвъртия си финал в последните пет години в Шампионска лига.

"Реал има много по-голям опит. Това е факт. Ако имаше пазар на опит, те щяха да го продадат на добра цена и да станат още по-богати отколкото са сега. Опитът е важен в живота, но не е единственото важно, особено във футбола. Ние ще опитаме да компенсираме липсата на опит с огромно желание, готовност за битка, точно това обичам във футбола", коментира Юрген Клоп на пресконференция днес. 

Германският специалист е наясно, че Ливърпул трябва да надскочи себе си, за да надиграе селекцията на Зинедин Зидан.

"Отиваме в Киев да покажем ниво, което хората си мислят, че не може да достигнем. Не съм психолог, но много се дразня, когато ми кажат, че всеки мач е различен. Ние няма да изневерим на нашия стил. Ще бъдем смели и ще атакуваме, точно както правим във всеки друг мач. Не е лесно да бъдеш смел и да атакуваш Манчестър Сити или Рома, но момчетата го направиха и спечелихме", каза още Клоп.