Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен заяви, че когато играе с Върджил ван Дайк в тази зона на терена му помага да повишава увереността си и двамата могат да спрат нападателите на Реал (Мадрид) в съботния финал в Шампионската лига.

Двамата заиграха един до друг след контузията на Жоел Матип в началото на април, а пристигането на Ван Дайк за 75 милиона паунда промени всичко. От 28 получени гола в 23 мача преди идването на холандеца, те имат допуснати едвa 10 в 15 мача. И заедно с налагането на вратаря Лорис Кариус и на левия бранител Анди Робъртсън, отбраната на Червените изглежда вече по съвсем друг начин.

"Винаги е добре да получиш качество и класа до себе си, а Върджил определено носи тази класа, която ни трябва. Той помогна на целия отбор да подобри играта си в защита и даде спокойствие с действията си", казва Ловрен, описвайки влиянието на холандския играч върху тима. Реално това не е никак ново мнение, тъй като Ван Дайк имаше същата роля и в Селтик, и в Саутхямптън, както и в холандското първенство.

"Аз лично се чувствам много по-уверен, още повече като знам как до мен имам един сигурен партньор. Още в Саутхямптън той показа, че е един от най-добрите защитници във Висшата лига. Другото хубаво нещо е, че не се нуждаем от много време, за да постигнем синхрон, допълва 28-годишният Ловрен.

С две години по-млад, роденият в Бреда играч има сходен път с Ловрен. И двамата са минали през Саутхямптън преди да пристигнат на Анфийлд, но това се отнася и доста други футболисти.

"В момента Върджил е най-скъпият защитник в света и тази оценка е както заслужена, така и напълно реална".

Двамата обаче ще се изправят срещу атаката на Реал (Мадрид), която е вкарала 30 гола през този сезон в Шампионската лига.

"Това е един мач. Най-вероятно 90 минути. Никога не знаеш какво може да стане, затова трябва да си подготвен за всичко. Трябва да бъдем себе си и да се подготвим на 100 процента. Ние знаем, че Реал (Мадрид) е топ, топ-отбор, казва още роденият в Босна и Херцеговина хърватски национал".