От футболната асоциация на Египет изразиха оптимизъм, че голямата звезда на отбора Мохамед Салах все пак ще може да играе на предстоящото световно първенство. 

Нападателят на Ливърпул напусна със сълзи в очите след контузия в рамото финала в Шампионската лига и мениджърът на Червените Юрген Клоп коментира след мача, че травмата е доста сериозна. 

Засега няма официално съобщение за състоянието на Салах, но става дума за разтежение в рамото, което все пак не е чак толкова тежко. От египетската ФА написаха в Туитър, че са оптимисти за неговото състояние, след като лекарят на националния тим е разговарял с колегите си от Ливърпул. 

Първоначалните очаквания са Салах да се възстановява около 2 седмици, но да бъде включен в окончателния състав за турнира, който трябва да бъде определен на 4 юни. 

Нападателят направи фантастичен сезон, като вкара 44 гола във всички турнири и феновете на Египет очакваха с нетърпение първото участие на Мондиал от 1990-а година. Тимът от Северна Африка е в група А заедно с Уругвай, домакините от Русия и Саудитска Арабия.