Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели, че никой в отбора не вини вратаря Лорис Кариус за загубата от Реал Мадрид (1:3) на финала в Шампионската лифа.

"Разбира се, не сме радостни, но ние побеждаваме заедно и губим заедно. Никой в отбора няма да обвинява Кариус. Всичко може да се случи в такъв мач. Надявахме се на друг резултат, но Ливърпул може да се гордее.

Всички във Великобритания искат да бъдат на нашето място и да играят във финала на Шампионската лига. Забележително е, че стигнахме дотук, но точно в момента целият отбор е разочарован", каза Ван Дайк.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wXSS2Qmj6i4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп също не хвърли вината единствено върху Кариус. "Вратарските грешки? Лорис разбира всичко. Много е тъжно, че това стана в такъв мач, в такъв сезон и аз му съчувствам. Много ще му бъде трудно да се избави от негативните мисли", сподели специалистът.