Мърсисайдската полиция обяви, че следи казуса със смъртните заплахи към вратаря на Ливърпул Лорис Кариус след финала в Шампионската лига. 

Германският страж предизвика огромно недоволство от страна на привърженици, след като допусна две много груби грешки, довели до голове при загубата с 1:3 от Реал Мадрид.

Впоследствие 24-годишният вратар се извини и заяви, че "безкрайно съжалява". Посланието му беше насочено към съотборниците, привържениците и целия щаб на Ливърпул.

"Приемаме изключително сериозно публикации в социалните медии от такъв тип. Служителите са наясно за коментари и заплахи чрез социалните медии", обявиха от полицията.

Мърсисайдската полиция припомни на потребителите на социалните медии, че при заплашително поведение ще бъдат разследвани, пише "Дневник".

Другият вратар на Ливърпул Симон Миньоле предложи подкрепата си на своя съотборник. "Ако той иска да говори, разбира се, че съм насреща. Самият аз съм бил в подобно положение. Единственото нещо, което му казах, е, че има причина да стигнем до този финал и да играем в него".