Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп защити вратаря Лорис Кариус след поредния гаф на футболиста в контролата срещу Транмиър. 

Германецът бе виновен за един от головете на съперника, като изпусна топката при далечен удар и всичко останало в мача остана на заден план. Клоп обаче опита да намали натиска върху него. 

„Да, сигурно фокусът ще бъде върху него за известно време, докато не направи серия от силни мачове. Това обаче е положението“ заяви Клоп след победата с 3:2. 

„Нашата работа е да играем и всичко което правим се следи внимателно. Да, той трябваше да се справи с удара, но съм виждал стотици пъти подобна ситуация, при която топката се удря в гърдите на вратарите и отскача. Не може обаче всеки път да се връщаме към случилото се преди“ добави той. 

„Грешки се случват. Естествено, че не съм доволен, Лорис също, но те са факт, така че нека да продължим напред и да опитаме да си извадим необходимите поуки. На никого не му хареса гола, но и при втория сбъркахме и за мен дори там грешката е по значима. Никой обаче не говори за нея“ каза още Клоп.