Нашумелият по време на Мондиал 2018 Домагой Вида остава трансферна цел на Ливърпул, но мърсисайдци ще трябва да се бръкнат дълбоко, ако искат да го привлекат.
 
Популярният в Турция портал "Fanatik" написа, че ръководството на Бешикташ е отхвърлило и втората оферта на "червените" за хърватския национал. Тя е била на стойност 20 млн. евро - с 2 млн. повече от първата.
 
"Черните орли" обаче не са погледнали сериозно на двете предложения. Твърди се, че Бешикташ няма да пусне Вида за по-малко от 35 млн. евро.
 
29-годишният централен защитник играе в истанбулския гранд едва от няколко месеца. Той подписа с Бешикташ като свободен агент през зимата, след 5 успешни години с екипа на Динамо (Киев).
 
Тогава президентът на Динамо Игор Суркис беше готов да го направи най-скъпоплатения играч в историята на клуба, но Вида предпочете да отиде в Бешикташ заради предстоящите мачове срещу Байерн (Мюнхен) на осминафиналите в Шампионската лига.
 
Ако все пак се стигне до трансфер, Вида ще се събере в Ливърпул с Деян Ловрен, с когото са централна двойка защитници и в националния отбор.
 
На Мондиал 2018 представянето на Вида е впечатляващо. Той дори вкара много важен гол на четвъртфиналите срещу Русия, а след мача разгневи руснаците с клип, в който крещеше "Слава на Украйна".