Ливърпул ще бъде още дълго време без Алекс Окслейд-Чембърлейн, обяви мениджърът Юрген Клоп. Има дори вариант да пропусне цялата кампания. 

Футболистът пострада в полуфинала на Шампионската лига срещу Рома през април, когато получи сериозна контузия на коляното и сега ще пропусне по-голямата част от новия сезон. 

Първоначално не бе обявено колко време ще отсъства, но сега стана ясно, че възстановяването му ще продължи доста време. 

„На този етап можем да кажем, че за Окс следващият сезон ще премине предимно в рехабилитация. Операцията му бе успешна и всичко върви според плана. Сега просто разкриваме детайли. Възстановяването му започна както трябва, но ние се готвим за предстоящата кампания знаейки, че той няма да бъде с нас през по-голямата част от нея. Дори ако се върне през преди края на сезона ще е бонус“ заяви мениджърът Юрген Клоп. 

„Казвам всичко това, за да знаем какъв ще бъде фокусът и да не го притискаме допълнително. Подходът на Окс е правилният и макар и да не играе той е важна част от отбора, тъй като е страхотен човек. Нямам търпение отново да бъде с нас, но ние ще покажем необходимото търпение, за да се върне напълно здрав“ добави той.