Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи поредното си впечатляващо изказване непосредствено преди началото на сезона във Висшата лига. 

Германецът сравни Червените с легендарния боксьор Роки Балбоа и култовата филмова поредица като обяви, че тимът му ще бори здраво за титлата, но остава аутсайдер в битката за първото място. 

Мърсисайдци похарчиха над 170 милиона паунда за играчи, като взеха солидни фигури като Наби Кейта, Фабиньо, Джердан Шакири и Алисон, но въпреки големите очаквания наставникът остава предпазлив. 

„Трябва да бъдем по-постоянни и го знаем. Да сме по-прецизни и агресивни. Просто трябва да подобрим всичко. Със Сити се разменихме по една победа миналия сезон, така че останалите мачове решават всичко и сега ще бъде наистина трудно”. 

„Все пак планът е да сме в настроение за титлата. Ще скочим в дълбокото и ще бъдем там, докато не ни свърши въздуха. Сити остават фаворити. Ние сме Роки Балбоа, а не Иван Драго. Трябва да се борим здраво” заяви Клоп. 

Неговият открива кампанията в неделя срещу Уест Хям, който също се подсили сериозно, давайки над 100 милиона за футболисти, в стремежа да подобри 13-ата си позиция от миналата година. 

„Мануел Пелегрини е отличен тактик, а и сега те са съвсем различен и много добър отбор. Все пак обаче сме домакини и хората очакват от нас да бием, ние също. Това обаче е първи мач за сезона, за който не могат да се правят големи анализи. Важно е как ще играем и очаквам да го направим добре” добави босът на Ливърпул.