Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изобщо не е съгласен с твърдението, че неговият тим е най-големият конкурент за титлата на Манчестър Сити. 

Червените направиха сериозна селекция през лятото и започнаха ударно кампанията с 4:0 срещу Уест Хям, но германецът смята, че в битката за върха ще има повече отбори. 

„Няма как да се интересувам по-малко от това, което хората казват за нас. Понякога то е хубаво, друг път не, но така или иначе няма значение. Важно е това, което искаме ние, а нашата цел е да сме претенденти. Вярно е обаче, че не сме спечелили нищо в последните сезони. Освен това не смятам, че останалите отбори са станали по-слаби. Така че защо само ние да сме конкуренти? Защото сме привлекли няколко играчи?“ заяви Клоп. 

„Само в Англия може да спечелиш титлата заради трансферите. Това обаче е невъзможно. Ние свършихме своята работа, други го направиха миналата година или преди две години. Ние преценихме, че сега е точният момент за нас да се подсилим и това е. Наслаждаваме се на своята роля, а другото няма значение“ добави германецът, който похвали отбора си след представянето. 

„Не можем да искаме нещо повече. Всичко изглеждаше така, както трябва да бъде. Денят бе добър, но това е само началото. В Уест Хям има много качество, но бяхме концентрирани в защита. Беше добър мач, така че сега мислим за следващия. Хубав момент, но след 2-3 часа вече насочваме фокуса си към Кристъл Палас. Стъридж вкара след колко? 10 секунди? 12? Ха-ха. Невероятно е, но за такива ситуации трябва да имаш нюх. Той направи страхотна подготовка и ни дава фантастични опции“.