Вратарят на Ливърпул Алисон проговори за безумната грешка, която допусна днес. Вторият най-скъп страж в историята реши да финтира Келечи Ихеаначо и това доведе до попадение във вратата му.

В крайна сметка мърсисайдци удържаха победа с 2:1 при визитата си на Лестър и за първи път от 1990 година насам започнаха първенството с четири поредни победи.

"Това беше лоша реакция на една дефанзивна грешка. Най-важното нещо е, че победихме. Ядосан съм, защото тази моя грешка постави отбора в трудна позиция. Когато един човек допуска грешка, това се отразява на останалите, но заедно се преборихме", заяви Алисон.

"Трябва да се подобрим, но в случая най-важното нещо е крайният резултат. Това беше лоша преценка от моя страна. Допуснах грешка, докато "чета" играта. Не получих добър пас от Вържил ван Дайк и говорих с него за това в съблекалнята. Пасът му не беше добър, но можех да изритам топката напред."

"Исках да задържа топката в наше владение. Сега всеки ще анализира действията ми. Няма да бъда глупак и да направя същата грешка отново. Трябва да се учим от грешките си. Не съм арогантен, за да казвам, че ще правя същото и занапред."

"Дриблирането трябва да остане на последно място. За съжаление днес то доведе до гол. Смятам, че бях фаулиран, но няма да се оправдавам с това. Във Висшата лига такъв контакт не води до фаул. Това е част от играта. Трябва да направя така, че това да не се повтаря повече", добави кариоката.