Много специалисти сочат Ливърпул сред претендентите за титлата в Англия. Но ще разберем дали отборът на Юрген Клоп има сили да сбъдне мечтата на феновете след паузата за национални отбори.

Мърсисайдци имат кошмарна програма през септември и началото на октомври. Въпреки добрите летни трансфери в лицето на Алисон Бекер, Фабиньо, Набил Кейта и Джердан Шакири и четирите поредни победи на старта на Висшата лига, тепърва ще стане ясно дали "червените" са заплаха за Манчестър Сити.

Предстоящите 7 мача ще бъдат идеален тест за манталитета на футболистите, които бяха купени. И ще разберем дали инвестираните за тях суми са оправдани. Неприятната програма е чудесна възможност за "червените" да покажат своята класа.

Още е рано, но със сигурност Клоп хвърля по едно око и крои планове за тежките битки през следващия месец, пише "Тема спорт". Те може да се окажат решаващи за сезона на Ливърпул.

До следващата пауза за национали мърсисайдци играят с Тотнъм (Висша лига), ПСЖ (Шампионска лига), Челси (Купата на лигата и Висша лига), Манчестър Сити (Висша лига) и Наполи (Шампионска лига).

Програмата на Ливърпул: 

ВЛ, 15 септември от 14.30 часа:
Тотнъм – Ливърпул

ШЛ, 18 септември от 22.00 часа:
Ливърпул – ПСЖ

ВЛ, 22 септември от 17.00 часа:
Ливърпул – Саутхемптън

КЛ, 25 септември от 21.45 часа:
Ливърпул – Челси

ВЛ, 29 септември от 19.30 часа:
Челси – Ливърпул

ШЛ, 3 октомври от 22.00 часа:
Наполи – Ливърпул

ВЛ, 7 октомври от 18.30 часа:
Ливърпул – Манчестър Сити