Сезонът във Висшата лига ще бъде подновен с дербито между Тотнъм и Ливърпул в ранния следобед в събота, което даде повод на местните медии да припомнят някои факти около сблъсъка. 

Така например мениджърът на Червените Юрген Клоп е загубил и трите си мача на „Уембли” до момента, което пък е добра новина за Шпорите, в стремежа им да спрат победния ход на мърсисайдци. 

Всичко започна през 2013-а, когато Борусия Дортмунд отстъпи на Байерн с 1:2 във финала на Шампионската лига. След това през 2016-а Клоп не успя да се зарадва и след като Ливърпул падна във финала за Купата на Лигата след дузпи от Ман Сити, а миналия октомври бе разбит с 1:4 именно от Тотнъм в мач от шампионата. 

Позитивното за германеца обаче е това, че от онзи мач през октомври 2017-а, неговият тим е с най-добрата защита в първенството. Червените са получили оттогава само 23 гола, като имат 17 сухи мрежи и оставят след себе си Ман Сити – 26 гола за периода, и Челси и Ман Юнайтед с по 31. 

Стабилизирането в отбраната със сигурност радва феновете на Ливърпул, които обаче знаят, че тестът ще бъде много сериозен, защото домакините ще търсят реванш за неочакваната си загуба от Уотфорд преди паузата.