Ливърпул разполага с най-силния си отбор за последните 30 години, обяви бившият капитан на тима Греъм Сунес.  Според него настоящият състав е най-добрият от онзи, който за последен път спечели титлата на Англия през 1990-а година и основната причина за това е солидната защита. 

„Ван Дайк донесе огромна разлика. Казват, че един играч не може да има чак толкова голямо влияние, но той го направи, като накара всички около него да заиграят по-добре. Тази защита на Ливърпул може да доминира през следващите 10 години, особено ако вратарят е на същото ниво“ заяви Сунес. 

„Щом разполагаш  със солидна отбрана, тогава не получаваш много голове, трупаш увереност и момчетата отпред могат да измъкват трудни мачове. За мен Ливърпул в момента е толкова силен, колкото бе, когато спечели Лигата за последно. Заедно с Манчестър Сити те са фаворитите във Висшата лига, но не трябва все пак да отписваме Челси и Манчестър Юнайтед“ добави той. 

Ливърпул спечели първите си 4 мача до момента, но в събота ще има сериозно изпитание на „Уембли“, където ще гостува на Тотнъм в опит да увеличи победния си ход.