Кризата с нападателите в Саутхямптън се задълбочава, след като и Маноло Габиадини вече е под въпрос за съботното гостуване на Ливърпул във Висшата лига. Габиадини има контузия в бедрото, която очертава много малко опции пред мениджъра Марк Хюз.

Дани Ингс, който е водещ голмайстор на отбора до момента с три попадения, няма право да играе, тъй като е даден под наем на Светците именно от Ливърпул и въпросната забрана е вписана в договора.

Ако Габиадини не издържи късния фитнес-тест утре и отпадне от групата, но бившият уелски нападател ще трябва да разчита в атака на Чарли Остин или Шейн Лонг, които все още нямат отбелязан гол от началото на сезона. А защитата на Ливърпул е допуснала едва гола за тази кампания- по-малко от всеки друг отбор.

"Габиадини получи разтежение, просто го дръпна на тренировката долу на бедрото, точно над коляното. Той ще мине тестове утре сутринта, за да видим какво е състоянието му, заяви Хюз.

Саутхямптън има една победа и две равенства в първите си пет мача за сезона, като в понеделник пропиля аванс от два гола срещу Брайтън и трябваше да спасява равенството 2:2. Ливърпул в истинска еуфория, след като тимът е с 5 победи от 5 мача в първенството и във вторник измъкна драматична, но епична победа над Пари Сен Жермен с 3:2 в Шампионската лига.