Ливърпул стигна до класическа победа над Саутхемптън с 3:0 в двубой от 6-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд"

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп стигнаха безпроблемно до успеха и си решиха мача още през първото полувреме. Уесли Худ си отбеляза автогол още в 10-ата минута, а Джоел Матип удвои преднината на домакините в 21-ата. Мохамед Салах пък оформи класиката в добавеното време на първата част.

Така летещият старт на Ливърпул през този сезон продължава да е налице и мърсисайдци остават на върха в клсирането с актив от 18 точки, с 2 повече от Манчестър Сити, който победи Кардиф с 5:0 в друг мач от този кръг, който се игра по същото време.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0FNda1D2U_0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Домакините поеха инициативата още в началото на срещата и стигнаха до ранен гол, който падна още в 10-ата минута. В опита си да изчисти топката Уесли Худ прати кълбото в собствената си врата - 1:0.

Ранното попадение успокои мърсисайдци и те започнаха да разиграват спокойно топката, чакайки търпелива да удвоят преднината си. Именно това стана в 21-ата минута. При центриране от ъглов удар Джоел Матип се извиси над всички и с глава прати топката във вратата.

Шест минути по-късно гостите се опитаха да отвърнат на удара, чрез Пиер Хойберг. той реши да стреля към целта, но опитът му не успя да застраши вратаря, след като топката беше добре блокирана от Върджил Ван Дайк.

В добавеното време на първата част резултатът стана класичестки. Мощна тупалка от пряк свободен удар на Джердан Шакири срещна напречната греда, където Мохамед Салах бе на точното място в точното време и довкара избитата топка във вратата.

През второто полувреме темпото на игра чувствително спадна, заради което се намлиха и интересните ситуации пред двете врати, въпреки опитите на гостите да се върнат в мача.

В 70-ата минута Мохамед Салах подаде топката от линията на наказателното поле в опит на намери Роберто Фирмино, който беше в добра позиция за отбелязване на гол, но Вестергорд блокира подаването и изчисти.

В последните минути на двубоя Андрю Робъртсън опита акробатично изпълнение от границата на пеналтерията. Опитът му обаче бе разочароващ и топката отлетя високо над напречната греда.

Ливърпул - Саутхемптън 3:0 

Голмайстори: Уесли Худ (10 а.г), Джоел Матип (21) Мохамед Салах (45+3)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк (Гомес 55'), Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум (Кейта 70'), Шакири (Милнър 46'), Салах, Мане, Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп

Саутхемптън: Маккарти, Соареш, Вестергорд, Хут, Бертранд, Ромеу, Лемина, Хьойберг, Редмънд, Таргет (Беднарек 55'), Лонг (Остин 78')
Мениджър: Марк Хюз

Ливърпул, стадион "Анфийлд"
Съдия: Пол Тиърни
Жълти картони: Ромеу, Лемина (Саутхемптън)