Много хора не считат Челси за сериозен претендент за титлата, обяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. 

Червени и сини ще се срещнат на два пъти тази седмица, като утре ще приемат съперника за Купата на Лигата, а в събота ще гостуват на „Стамфорд Бридж“ в ключов двубой от Висшата лига. 

Мърсисайдци спечелиха първите си 6 мача от сезона, докато лондончани изостават само с 2 точки, след като записаха първо равенство през последния уикенд и според Клоп те също трябва да бъдат спрягани като сериозни кандидати за короната. 

„Не мога да разбера защо хората непрекъснато говорят за Манчестър Сити и за нас, а забравят напълно Челси. Това е много опитен отбор. Печелили са титлата, 80% от играчите им дори по два пъти и знаят как се получават нещата. Те са наистина много силен футболен тим“ заяви германецът, който е впечатлен от представянето на съперника и заради по-малкото му време за подготовка и късното идване на новия мениджър Маурицио Сари. 

„Това е най-голямата промяна на една система за толкова кратко време, която съм виждал. Уау! Какъв мениджър само! Той промени напълно стила. Голям негов почитател съм още от времето му в Наполи. Започнаха сезона без важни фигури, но влиянието му веднага се усети и не мога да не призная, че е свършил отлична работа“ добави Клоп.