Ливърпул обмисля да разшири още веднъж стадиона си "Анфийлд", добавяйки нови 6000 места. Това разкри изпълнителният директор на клуба Питър Мур. Ако планът се осъществи, то легендарният стадион на червените ще има капацитет над 60 хиляди места и ще бъде третият най-голям във Висшата лига.

Клубът има на разположение 11 месеца, за да подготви проект и да представи детайлни скици пред градската управа на Ливърпул. Крайният срок за това е септември 2019 г. Все пак Мур се застрахова, че решението не е окончателно и от клуба ще преценят как да процедират.

"Ние трябва да вземем предвид всички фактори. Не става въпрос само за проектирането, но и за осъществимост на идеите, цената, както и възможностите, които ще ни осигури едно евентуално разширяване на стадиона", обясни изпълнителният директор на червените пред вестник "Ливърпул Ехо".

Ливърпул разшири за последно "Анфийлд" преди две години, когато капацитетът беше увеличен до 54 074 места, припомня "Дневник". Проектът беше финансиран със заем от 110 милиона паунда от компанията "Фенуей спортс груп", която притежава клуба. Разширяването на "Анфийлд" донесе допълнителни 12 милиона паунда приходи от билети в първата година.

Ако капацитетът на стадиона бъде увеличен с 6000 места, то той ще стане 60 074. Най-големият клубен стадион в Англия е "Олд Трафорд" на Манчестър Юнайтед, който има 75 643 места. Новият стадион на Тотнъм, на който тимът трябва да се премести в края на годината или началото на 2019-а е с капацитет 61 500.

Наскоро Ливърпул получи разрешение да огранизира нефутболни събития извън календара на футболния сезон в Англия. Това е поредна възможност за червените да печелят допълнителни приходи от стадиона си.

Стадион "Анфийлд" ще може да приема концерти с публика до 50 хиляди души, а в момента вървят преговори за провеждане и на боксови мачове.