Ливърпул ще бъде без контузения полузащитник Наби Кейта в съботното гостуване на Хъдърсфийлд от Висшата лига, но защитникът Върджил ван Дайк е възстановен от проблеми в ребрата и ще бъде на линия за мач. Това обяви мениджърът на тима Юрген Клоп на пресконференция днес.

Кейта напусна принудително мача на Гвинея срещу Руанда във вторник и премина скенер след завръщането си в Ливърпул. Той има мускулни проблеми в левия крак. Под въпрос за двубоя са Мохамед Салах и Садио Мане.

Салах също напусна принудително мач на Египет заради болки в слабините, а Мане претърпя операция заради фрактура на палеца.

"Някои от тези играчи се включиха в тренировката вчера. Ще видим как ще реагират днес. Сигурен съм, че Кейта няма да може да играе утре. Останалите ще ги наблюдаваме до последно. Върджил ван Дайк вече е добре", каза Клоп. 

Германският специалист очаква труден мач срещу Хъдърсфийлд. "Няма да бъде лесно, но ако дадем най-доброто от себе си и направим всичко, в което сме добри, ще затрудним Хъдъсфийлд", коментира още Юрген Клоп.