Мохамед Салах заличи проблемите с контузени футболисти и донесе ценната победа на Ливърпул с 1:0 като гост на Хъдърсфийлд. Тимът на Юрген Клоп бе сериозно отслабен от отсъстващи футболисти, но египтянинът донесе трите точки с гол в 24-та минута. 

С този успех Ливърпул се изравни отново по точки с Манчестър Сити на върха в класирането във Висшата лига с по 23 точки, но “гражданите” имат далеч по-добра голова разлика. Домакините пък продължават със слабото си представяне този сезон и остават с едва 3 точки след 9 мача и голова разлика 4:18. 

Юрген Клоп имаше доста проблеми в състава си и започне без двама от атомното си трио - Роберто Фирмино и Садио Мане. Мохамед Салах обаче си партнираше добре в предни позиции с Даниел Стъридж и Джердан Шакири. Другата новина в състава на “червените” бе титулярното място на Адам Лалана, който започна вместо Жоржиньо Вайналдум, докато Наби Кейта бе аут заради контузия. 

Домакините можеха да се възползват от ранна грешка в защитата на Ливърпул, след като в 10-та минута Ван Дайк върна една топка към Алисон. Вратарят се забави и я изчисти в крака на Депоатр. За негов късмет тя не влезе във вратата му.

Така се стигна до 24-та минута, когато Ливърпул поведе с първия си точен удар във вратата. Шакири пусна прекрасен пас в коридор към Салах, който стреля от движения в далечния ъгъл и направи 1:0. Това беше гол номер 50 за Салах в английския футбол. 

Домакините опитаха да отвърнат на удара, но мощен далечен шут на Джонатън Хог спря в гредата. Фил Билинг пък стреля много опасно от фаул, но над вратата. Така се стигна до 43-та минута, когато Хъдърсфийлд имаше претенции за дузпа. Майкъл Оливър обаче не наду свирката за игра с ръка на Милнър в наказателното му поле. Малко след това Притчард успя да отбележи, но попадението бе отменено заради засада. 

След почивката изглеждаше сякаш Ливърпул контролира играта, но в 55-та минута удар на Депоатр бе отразен от Алисон. “Червените” чакаха нов шанс и той се откри пред Салах в 64-та минута, но ударът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри от гредата.

Пропускът на вечерта обаче бе за Стив Муни. Таранът дебнеше в наказателното поле и докача грешка на Ван Дайк и Ловрен при едно центриране отляво. Муни обаче остана изненадан, че топката стигна до него и от около десетина метра стреля много неточно.

Хъдърсфийлд - Ливърпул 0:1 

0:1 Мохамед Салах 24'

Хъдърсфийлд: Льосъл, Дурм, Занка, Шиндлер, Льове, Хог (90 - Диакаби), Билинг (70 - Муни), Мууй, Притчард, Хадергьонай (69 - Мбенза), Депоатр

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Милнър (77 - Фирмино), Хендерсън (46 - Вайналдум), Лалана (69 - Фабиньо), Шакири, Стъридж, Салах