Ливърпул допусна неочаквана загуба с 0:2 при гостуването си на Цървена Звезда в мач от група С на Шампионската лига и ще трябва да си осигури класирането напред в оставащите си два мача. 

Два гола в средата на първото полувреме дадоха аванс на сърбите, които след това удържаха съперника, макар и да имаха късмет в няколко ситуации. 

По този начин хората на Юрген Клоп останаха с 6 точки в актива си, като в следващия кръг ще гостуват на ПСЖ, а след това ще приемат Наполи, като и двата срещи се очертават изключително важни. 

Звезда е с 4 точки и без съмнение записа една от най-големите победи в историята си, за да зарадва хилядите си фенове, които видяха вдъхновено представяне от своите любимци. 


В състава на Ливърпул Даниел Стъридж замени Роберто Фирмино в атака, а в защита започна Жоел Матип. Адам Ланана пък се появи в средата на терена.

Феновете на Звезда създадоха невероятна атмосфера по трибуните, но така или иначе мърсисайдци бяха големия фаворит в сблъсъка. Сръбският тим обаче започна с енергия и желание и в първите минути добри ситуации липсваха. 

В 8-ата минута Милнър стреля от трудна позиция от въздуха, но неточно. Все пак гостите овладяха инициативата и Александър-Арнолд прати топката над вратата при друга ситуация. 

Звездашите обаче действаха изключително остро, когато успяваха да овладеят топката и това ги правеше опасни. Така Савич не бе точен при една ситуация, но в 17-ата минута Стъридж  пропусна от чиста позиция. 

Лалана изведе Мане отляво, който върна към Робъртсън, който не успя да стреля. Топката обаче попадна в свободния Стъридж, който от около 8 метра отправи удар над вратата при положение, че трябваше да вкара. 

Ливърпул натисна, но точно тогава бе наказан. Първо Бен Набуан накара Алисон да спасява удара му, след което при корнера Павков да надскочи отбраната на гостите и да не остави шансове на Алисон след удар с глава. 

Това вдъхнови сръбския тим и в 29-ата минута шокът за мърсисайдци стана пълен. Милнър загуби в средата на терена, след което Павков овладя, напредна и със страхотен удар от 20-22 метра простреля Алисон – 2:0 за Звезда!

Адам Лалана пропусна да върне един гол, когато стреля с глава покрай вратата на Борян в 33-ата минута, което се оказа и единствената добра ситуация за гостите през първото полувреме. 

Клоп логично реагира, като още на почивката пусна Джо Гомес и Роберто Фирмино на местата на Александър-Арнолд и Стъридж, като Ливърпул заигра с трима в отбрана. Секунди след подновяването на играта обаче, се стигна до разбъркване пред Алисон и Марин стреля, след което топката се отби в ръката на Милнър, но вероятно заради малката дистанция реферът замълча. 

Последваха обаче положения за гостите. Първо опит на Мане отблизо бе блокиран от Савич, а в 55-ата минута опит за центриране на Робъртсън се отби от напречната греда. Ливърпул владееше топката и натискаше, но не можеше да вкара. 

В 70-ата минута Борян изби удар на Салах, а малко след това египтянинът нямаше късмет, след като стреля отлично, но топката се отби от гредата. В 78-ата минута Салах не успя да стреля добре, но защитник и Борян не се разбраха, настана суматоха, но домакините все пак изчистиха. 

Опит на Салах от малък ъгъл бе затворен от Борян, а след това Ван Дайк прати топката над вратата с глава. В добавеното време Борян се справи и с удар на Салах, за да гарантира триумфа. Така английският тим поднесе ново разочарование на привържениците си и усложни ситуацията си в групата. 

Цървена Звезда – Ливърпул 2:0
 
1:0 Павков 22
2:0 Павков 29
 
Цървена Звезда: Борян, Стойкович (58 Гобелич), Савич, Дегенек, Родич, Кръстичич (74 Йовичич), Йованчич, Бен Набуан, Марин (64 Кошич), Сърнич, Павков
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд (46 Гомес), Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Лалана (79 Ориги), Салах, Мане, Стъридж (46 Фирмино)