Въпреки че наскоро се контузи и няма да играе няколко седмици, защитникът на Ливърпул Джо Гомес подписа нов договор с клуба. 

Младокът ще остане на „Анфийлд“ поне до лятото на 2024-а година, след като се превърна в ключова фигура за състава на Юрген Клоп. 

„Това означава всичко за мен. Вече съм тук от няколко години и имах удоволствието да разбера какво е да играеш за Ливърпул, така че съм много радостен, че ще продължа да нося екипа на отбора“ заяви Гомес пред сайта на Червените. 

Той записа 59 участия за мърсисайдци, след като бе привлечен от Чарлтън за 3,5 милиона паунда през 2015-а, а силното му представяне му донесе и няколко мача за Англия.

21-годишният Гомес трябваше да преодолее тежка контузия в коляното преди време, а и в други случаи имаше травми, но си заслужи похвали от Юрген Клоп и място в титулярния състав. 

„Прогресът на Джо бе страхотен в последните две години и той просто върви неизменно нагоре. Иска да се подобрява непрекъснато, а потенциалът му прото няма край. Той вече е един от най-добрите защитници в Англия и за нас е страхотно, че макар и все още толкова млад стигна до това ниво. Той остава здраво стъпил  на земята и за всички нас е удоволствие да работим с него“ заяви германецът.