Ливърпул удари с 1:0 Наполи и успя драматично да се класира на 1/8 финал в Шампионската лига. Единственото попадение в мача заби звездата на "червените" Мохамед Салах (34). 

Трябва да се отбележи, че англичани и италианци завършиха група "С" с равен брой точки - по девет, с еднаква положителна голова разлика и записаха по една победа с по 1:0 в директните срещи.

Мърсисайдци обаче имат повече вкарани голове в общата си голова разлика и това ги класира напред в турнира, Наполи пък продължава за Лига Европа.

Групата бе спечелена от ПСЖ. Французите треснаха Цървена звезда и без проблеми взеха първото място. Сърбите отпадат от евротурнирите.


Изненадващо Наполи започна по-атакуващо мача и още в началото италианците натиснаха здраво англичаните. Домакините обаче бързо взеха инициативата и дори можеха да вкарат в седмата минута.

Тогава Мохамед Салах бе изведен сам срещу Оспина, но се замота, топката му избяга, след което бе уловена от вратарят на гостите. Още в ответната атака обаче Наполи отговори подобаващо.

Марек Хамшик стреля свирепо, но над гредата. Атаките се редуваха една след друга и пред двете врати, като този път бе ред на положение за Ливърпул. Джеймс Милнър стреля с глава, но в аут.

В 22-ата минута Садио Мане опъна мрежата на Наполи, но попадението правилно бе отменено поради засада. Последва пропуск на Роберто Фирминьо, който се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран от защитата на неаполитанци.

Логичното се случи в 34-ата минута, когато Ливърпул вкара. Тогава Джеймс Милнър намери Салах, който от малък ъгъл направи 1:0. До края на полувремето гостите можеха да изравнят, но с пропуски се отчетоха Фабиан Руиз Пена и Дрис Мертенс.

Ливърпул започна по-добре второто полувреме. В 48-ата минута Джорджиньо Вайналдум се освободи от защитата на Наполи, но стреля в аут. Последва и пропуск на Мохамед Салах.

Това бяха силни моменти за домакините, но те не успяха да се възползват от шансовете си. Играчите на Наполи се съвзеха и на свой ред стигнаха до ситуация, но удар с глава на Албиол не намери целта.

След час игра Върджил Ван Дийк се бе включил в атака и бе близо до попадението, но топката мина до гредата. Малко по-късно Джордан Хендерсън отправи страхотна тупалка от далеч, като отново не се стигна до гол.

Последва и пропуск на Милнър. Ливърпул доминираше, но така и не успяваше да вкара втори гол. В 68-ата минута и Фирмино нямаше шанс да отбележи.

Домакините продължиха да контролират мача, но и да правят непростими пропуски, дело на Салах и Мане. Към края Наполи се вдигна и се опита да изравни, но Кайехон и Милик нямаха шанс за попадение.

В крайна сметка Ливърпул заслужено си взе победата и е на 1/8 финал в турнира.

Ливърпул - Наполи 1:0

Голмайстор: Салах (34)

Ливърпул: АЛИСОН, ТРЕНТ АРНОЛД, ДЖОЕЛ МАТИП, ВЪРДЖИЛ ВАН ДИЙК, АНДРЮ РОБЕРТСЪН, ДЖОРДЖИНЬО ВАЙНАЛДУМ, ДЖОРДАН ХЕНДЕРСЪН, ДЖЕЙМС МИЛНЪР, МОХАМЕД САЛАХ, РОБЕРТО ФИРМИНЬО,САДИО МАНЕ

Наполи: ДАВИД ОСПИНА, НИКОЛА МАКСИМОВИЧ, РАУЛ АЛБИОЛ, КАЛИДУ КУЛИБАЛИ, МАРИО РУИ, АЛАН, МАРЕК ХАМШИК, ФАБИАН РУИЗ ПЕНА, КАЙЕХОН, ДРИС МАРТЕНС, ЛОРЕНЦО ИНСИНЕ