Ливърпул - Наполи, среща от група "С" на Шампионската лига, стадион "Анфийлд", начало 22.00 часа. Наполи е лидер в групата с 9 точки, ПСЖ е с осем, Ливърпул има 6, а Цървена звезда е с четири точки.

Последните 10 срещи на Ливърпул във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 4 победи в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Наполи във всички турнири: Общо 6 победи и 4 равенства. От тях 3 победи и 1 равенство в последните 4 гостувания.

В последните 4 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Ливърпул имат изиграни 2 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите нямат победа и нямат равен мач.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК.

ПРОГНОЗА: Троен мач, в който може да се случи всичко. Положението в тази група е уникално завързано и до края няма да е ясно кои отбори ще продължат напред - в Шампионската лига или Лига Европа.

Наполи е лидер, но една загуба с 1:0 или с два гола разлика ще го изхвърли от турнира на богатите. Италианците ще продължат напред, ако паднат с 1:2, 2:3 или просто резултатна загуба с един гол разлика. Гостите ги устройва естествено и равен резултат.

Наполи победи с 1:0 Ливърпул на Сан Паоло и сега англичаните ще хвърлят всички сили за чиста победа или успех с два гола разлика, за да се класират на 1/8 финал в Шампионската лига. Лошата новина за "мърсисайдци" е, че те спечелиха само две срещи до този момент и това бяха домакинствата на ПСЖ и Цървена звезда.

Ливърпул се намира в страхотна форма. През уикенда момчетата на Юрген Клоп удариха с 4:0 Борнемут и вече са еднолични лидери във Висшата лига. Това естествено няма как да не окаже положително въздействие върху домакините.

Атмосферата на "Анфийлд" също се очаква да бъде повече от неелектризираща. През уикенда Наполи спечели с 4:0 у дома срещу Фрозиноне в мач от Серия А. Тимът е с 4 победи и 2 ремита в последните си 6 срещи, а в досегашните си 2 гостувания в групата има 2 ремита.

Очакванията са Наполи да заложи на здрава защита и свирепи контри, докато Ливърпул ще излезе изцяло и единствено за атака и тотална преса. Прогнозата ни е за победа на англичаните.

Резултат: Ливърпул - Наполи 3:1