Треньорът на Наполи Карло Анчелоти прие мъжки отпадането на тима от групите на Шампионската лига. 

Отборът на специалиста загуби гостуването си на Ливърпул с 0:1 и в крайна сметка завърши трети в своята група и си осигури място в 1/16-финалите на Лига Европа от пролетта.

"Трябва да приемем това поражение и отпадането ни, тъй като направихме всичко възможно да се класираме напред, но в крайна сметка не преминаваме групите", обяви той на пресконференцията след срещата.

"По време на шестте мача може би направихме повече отколкото очаквахме и бяхме много близо да прескочим груповата фаза. Момчетата дадоха всичко от себе си срещу Ливърпул, а и в другите срещи. Няма за какво да ги виня изобщо".

"Ще продължим представянето си в Европа във втория по сила турнир - Лига Европа, така че трябва да сме силно мотивирани да се представим добре в него, а освен това и да бъдем отново в групите на Шампионската лига през следващия сезон".

"Какво да кажа за мача на "Анфийлд"? Сякаш ни липсваше малко острота и фактът, че Ливърпул се опитваше да ни пресира постоянно ни попречи сериозно. Да, имахме своите шансове да вкараме, но за съжаление не ги реализирахме".

"Едва ли обаче е толкова изненадващо да загубим от миналогодишния финалист в турнира и при това на неговия стадион", завърши той.