Атомното трио в атака на Ливърпул Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино не блести както миналия сезон, но до момента всичко на "Анфийлд" се развива по план.

Мърсисайдци са лидери във Висшата лига без загуба, прескочиха и най-трудната група в Шампионска лига, където съперници бяха ПСЖ, Наполи и Цървена звезда.

С основна заслуга за победите, макар и по-пестеливи през настоящата кампания, е вратарят Алисон Бекер. Бразилският национал беше привлечен през лятото от Рома за 72,5 млн. евро и до момента се оказва скритият герой за Ливърпул.

Без него "червените" щяха да са допуснали 8 гола повече, изчисли Opta. Става въпрос за мачовете от Висшата лига и Шампионска лига, като периодът обхваща август месец до решаващия успех с 1:0 над Наполи.

В края на мача с италианците Алисон направи блестящо спасяване, без което отборът на Юрген Клоп нямаше да се класира на 1/8-финалите в турнира на богатите. Пресен пример за важността на един вратар е и успеха над Бърнли.

На "Търф Мур" Ливърпул спечели с 3:1, като в 91-ата минута Алисон направи блестящо спасяване. След това даде началото на контрата, при която Джердан Шакири оформи крайния резултат.

До момента Бекер е допуснал 12 гола в 22 мача за Ливърпул във Висшата лига и Шампионска лига.