Юрген Клоп обяви, че трофеите не са всичко във футбола и така отговори на изказването на Жозе Моуриньо, който по-рано през седмицата напомни на Ливърпул колко е важно да имаш отличия.  

„Купите са важни, особено когато имаш потенциала да се бориш за тях и казваш, че се стремиш към тях. Понякога просто да говориш за това не е много интелигентно. Щом имаш обаче потенциал, няма какво да криеш“ заяви Специалния. 

Утре двата тима се срещат на „Анфийлд“ в голямото дерби на английския футбол, като Червените са абсолютни фаворити в стремежа да запазят позицията си на върха в подреждането. Освен това Клоп смята, че отличията не са най-важни. 

„Това, което трябва да направя е да извлека най-доброто от възможностите, които клубът ми предоставя. Ако хората смята, че миналата ни кампания в Шампионската лига не е била успешна, след като сме загубили финала, не мога да променя мнението им. Да, краят не бе добър, но цялото пътуване бе брилянтно и аз му се насладих“ заяви Клоп пред „Телеграф“. 

„Хората отвън поставят напрежението, като казват, че ако не спечеля отличие, трябва да си тръгна. В крайна сметка ако ръководството смята, че има някой, който може да върши тази работа по-добре от мен, трябва да го вземе“ добави той.