Юрген Клоп очаквано остана изключително доволен след победата на Ливърпул над Манчестър Юнайтед с 3:1, която остави Червените на върха в класирането. 

Германецът остана изключително доволен от представянето в първия половин час от двубоя, но и като цяло от доминацията, която бе много сериозна. 

„В началото бяхме брилянтни, а и цялостно това бе един от най-добрите ни мачове, откакто съм тук. В първите 30 минути обаче бяхме перфектни. Естествено, че съм щастлив. Знаехме, че ще бъде трудно заради качествата на противника, но момчетата се справиха страхотно” заяви Клоп. 

„Планът обаче бе да рискуваме, да сме храбри и да търсим празните пространства между линиите. Първият гол бе фантастичен, а победата без съмнение е заслужена след такова представяне от първа класа. Не мисля, че Юнайтед искаше да бъде дефанзивен, но ние просто не ги оставихме да играят” добави той. 

„Ние не мислим за класирането и за това какво правят другите. Сега просто искахме да спечелим, което ще бъде така и в следващия двубой. Добър отбор сме, но го знаехме още преди началото на кампанията. Трябва да продължим да доказваме това и единствено това е от значение” каза още Клоп.