Уулвърхемптън – Ливърпул, мач от 18-тия кръг на Висшата лига, стадион „Молиню“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Нуно Ешпирито Санто смята, че Уулвс е готов да нанесе първа загуба на Ливърпул този сезон. Вълците посрещат тима на Юрген Клоп на своя стадион „Молиню“, но „червените“ ще искат на всяка цена победата, за да си осигурят 4 точки аванс пред Манчестър Сити на върха в класирането.

Уулвс спечелиха последните си три мача и не допуснаха поражение срещу Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси. „Това ще бъде голямо предизвикателство за нас, но ние сме готови и подготвени. Ще трябва да дадем всичко от нас, защото те са фантастичен отбор, имат фантастичен мениджър и играят прекрасен футбол“, каза мениджърът на Уулвърхемптън.

Лидерът на Ливърпул Върджил Ван Дайк също е наясно с тежкия двубой. Още повече, че следващите мачове на „червените“ няма да са лесни – с Нюкясъл, с Арсенал и с Манчестър Сити на 3 януари.

„Все още сме в средата на декември и има още много мачове. Но сме доволни от позицията, която заемаме. Все пак това може да се промени в следващите 2-3 седмици. Ще опитаме, разбира се, да запазим същото темпо, но за целта ще трябва да победим в петък. Ще бъде доста тежък мач, но ние сме подготвени и знаем, че имаме сили да победим“, каза Ван Дайк.

За домакините най-вероятно няма да играе Диого Жота, който получи контузия при победата с 2:0 над Борнемут. Ливърпул пък ще бъде без Трент Александър-Арнолд, който лекува контузия в крака. Под въпрос до последно ще бъде Джеймс Милнър, а твърдо аут са трайно контузените Жоел Матип, Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Резултат: 1:2